Home

Commerciële audit, training in verkoop en verkoopmanagement, rekrutering van commerciële profielen en creatie van verkoophulpmiddelen.

Kernactiviteiten

De kernactiviteiten van Inventi

test
  • Commerciële auditing
  • Training in verkoop en verkoopmanagement
  • Rekrutering van commerciële profielen
  • Creatie van verkoophulpmiddelen

"Een commerciële audit is het vergelijken van de huidige werking van een verkooporganisatie met het ideaalbeeld dat een bedrijf voor ogen heeft."

Het in vraag stellen van de werking van de verkoopstrategie en -aanpak toont de weg naar een effectieve en efficiënte verkooporganisatie.

Inventi heeft een methode ontwikkeld om deze vergelijking in kaart te brengen. Fieldverkenning met de verkopers, gesprekken met de directie en de verkoopverant­woordelijken, interviews met klanten en het bijwonen van verkoop­vergaderingen geven de noodzakelijke informatie om de audit de nodige draagkracht te geven.

De hele oefening leidt tot een sterkte-zwakteanalyse en leert het bedrijf en zijn medewerkers toekomstgericht te denken.

"De grote kracht van de Inventi trainingsmethode bestaat erin dat zij verkopers inzichten, strategieën, tactieken en tech­nieken meegeeft voor elke fase van het verkoopproces."

Nieuwe klanten maken begint bij het selecteren van goede adressen, telefonische afspraken maken, de voorbereiding van het eerste bezoek, de verschillende fases van het gesprek en het verkopen tot en met het order en de nazorg.

Inventi geeft tactieken en strategieën mee om, vanuit een eerste order, te groeien naar duurzame klantrelaties.

De verkoopmanagement trainingen van Inventi focussen hoofdzakelijk op de kunst van het fieldcoachen en het optimaliseren van de vergaderstrategie.

Het commercieel maatwerk neemt als uitgangspunt steeds het totaaldenken in de verkoop. Daarnaast biedt Inventi meerdaagse open trainingen aan voor verkopers en managers.

"Inventi evalueert niet alleen de eigenschappen en vaardigheden van de kandidaten, maar test ook het groeipotentieel."

De essentie bij een selectieprocedure is dat de kandidaat daadwerkelijk lukt in zijn opdrachten en zich goed voelt binnen de organisatie.

Het aanpassingsvermogen en de flexibiliteit van de kandidaat om zich te integreren in zijn nieuwe werkomgeving is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Inventi onderzoekt ook of het profiel van de kandidaat voldoende aansluit bij de cultuur, de verkoop- en verkoopmanagementstrategie en de toekomstvisie van het bedrijf. De mate waarin de kandidaat zich coachable opstelt, is hierbij een belangrijke factor.

Het maken van goede afspraken, zowel qua opleiding als verloning, is van cruciaal belang om de juiste kandidaat te kunnen selecteren. De manier waarop de kandidaat in het bedrijf wordt binnengebracht maakt het verschil.

"Visuele verkoophulpmiddelen leveren een belangrijke bijdrage om éénheid en slagkracht in de verkoopaanpak te realiseren."

“Elk argument kan onderbouwd worden door een verhaal en elk verhaal kan ondersteund worden door een beeld”.

Het creëren van beelden ter ondersteuning van het verkoopproces is de expertise van Inventi. De grafische af­deling van Inventi ondersteunt ook marketing­initiatieven zoals de creatie van huisstijlen, verkooppresentaties, bedrijfsbrochures en geeft advies voor de ontwikkeling van websites en marketingacties. Daarnaast werkt zij ook mediacampagnes uit voor de rekrutering van commerciële profielen.

In deze uiterst professionele, moderne en inspirerende omgeving werken de klant, de consultant en de graficus in teamverband om visuele hulpmiddelen te ontwikkelen.

Trainingscentrum

Een reis doorheen het trainingscentrum van Inventi

Het Inventi-trainingscenter bevindt zich in een historisch pand
De ontvangstruimte van Inventi
Een multifunctionele patio om te ontmoeten
De opstelling van de trainingszaal bevordert een open communicatie en interactie
Een inspirerende ruimte voor trainingen en werkvergaderingen
Ideaal voor strategische vergaderingen met klanten
De grafische afdeling waar creatief denken bij het opmaken van verkoophulpmiddelen centraal staat
Een oase van rust in de schaduw van de kathedraal
Sfeerbeeld van het binnenterras
De gerestaureerde middeleeuwse kelder

Evenementen

Het volgende event verschijnt weldra online!

Vacatures

Meer weten over onze lopende vacatures, surf naar http://inventi.jobs

Info-aanvraag